MEESTGESTELDE VRAGEN / FAQ

Ja, dat is zeker mogelijk. Wij geven aan vanaf welke datum je product kan worden geleverd. Daarna kunt u zelf een gewenste leverdatum kiezen.

Onze transporteur levert in heel Nederland en België, zo ook op de Waddeneilanden. Hiervoor vragen wij een extra toeslag.

Onze overkappingen worden bezorgd door transport bedrijf ‘Wessels Rijssen’. Kleine bestellingen worden bezorgd door postNL of door Logique.

Een dag voordat uw bestelling wordt bezorgd, krijgt u een mail van onze transporteur met de verwachte bezorgtijd.

De bezorgkosten hangen van je bestelling af. Kleine pakketten worden door een koerier bezorgd, grote overkappingen worden met een vrachtwagen bezorgd. De bezorgkosten hangen ook van het formaat van je producten af.

We zijn sinds kort gevestigd aan de Nikola Teslastraat 3, 7442 PC in Nijverdal. Hier kunt u onze showtuin en showroom bekijken, waar we meerdere Douglas overkappingen hebben staan.

Wij hebben enorm veel producten in onze showtuinen. Denk aan overkappingen, kunstgras, tegels, schuttingen, tuinmeubels en tuinverlichting etc.

Onze showtuinen zijn de hele week te bekijken. Op woensdag hebben we koopavond tot 21.00 uur.

U kunt een offerte aanvragen tijdens een bezoek aan onze showtuinen, via de telefoon of via de mail. Mocht u ons een mail sturen, dan is het handig als u de gewenste afmetingen en een omschrijving van de overkapping doorgeeft. Ook kunt u eventueel een schets meesturen of een aantal foto’s van soortgelijke overkappingen.

U kunt bij ons contant betalen maar ook met een factuur via de mail. Daarnaast is pinnen bij ons op locatie mogelijk.

Douglas hout is een enorm sterke houtsoort. Dit is vooral erg handig bij de bouw van een overkapping. Daarnaast gaat onbehandeld Douglas hout wel 10 tot 15 jaar mee!

Eigenlijk is de vraag: ‘waar kan je douglas hout niet voor gebruiken?’. Met douglas hout kan je van alles bouwen. Denk aan opbergkasten, bedden, plantenbakken en natuurlijk overkappingen!

Voor een overkapping met een plat dak bieden wij E.P.D.M dakbedekking aan. Dit is een kwalitatief goede dakbedekking waarbij u 15 jaar garantie krijgt. Bij overkappingen met een kap- of zadeldak bieden wij dakpanprofielplaten aan. Deze lijken op normale dakpannen, maar zijn een stuk lichter en slaan minder groen aan dan normale dakpannen.

Overkappingen met bijzondere afmetingen zijn geen enkel probleem voor ons. Ook maatwerk is zeker mogelijk bij Outdoor Gigant.

Bij Outdoor Gigant hebben we een uitgebreid aanbod aan overkappingen. U hoeft niet bang te zijn dat uw afmeting er niet tussen zit, want wij leveren naast de standaard afmetingen ook maatwerk. Verder kunnen wij overkappingen met een plat dak leveren maar ook Twentse kapschuren, Drentse kapschuren en zadeldaken. Heeft u een eigen creatief idee? Laat het ons weten, dan kijken we samen met u wat er mogelijk is.

Ons assortiment bestaat niet alleen uit overkappingen. Wij verkopen ook tegels, kunstgras, tuin verlichting, los hout, pergola sets, etc. Neem een kijkje in de showtuinen of op de website onder ‘assortiment’.

Douglas hout kunt u op verschillende manieren behandelen. Om vergrijzing tegen te gaan, kunt u het hout beitsen met kleurloze beits of met beits met een kleur. Wanneer u vergrijzing niet erg vindt, hoeft u het douglas hout niet te behandelen.

Natuurlijk! We kijken altijd duidelijk met u mee en wat er mogelijk is. We waarderen het als de klant een aantal foto’s van de huidige situatie maakt en aan ons laat zien. We willen u graag helpen bij het uitkiezen van de perfecte overkapping, maar we denken natuurlijk realistisch met u mee. Als we denken dat iets er niet mooi uit komt te zien, dan zeggen we dat duidelijk.

Voor de aanschaf van de overkapping is geen enkele vergunning nodig. Het plaatsen van de overkapping is meestal een iets ander verhaal. Doorgaans mogen overkappingen met plat dak gewoon geplaatst worden zonder vergunning. Overkappingen met een puntdak of overkappingen die boven de 300cm meter uitkomen zijn meestal een ander geval. Hiervoor kunt u het beste contact opnemen bij uw gemeente en navragen wat mogelijk is.

Jazeker, wij maken ook overkappingen op maat. Tussen ons assortiment staan onze vaste afmetingen. Als u hier iets van af wilt wijken dan is dat geen enkel probleem. Neem even contact met ons op en geef aan wat uw wensen zijn. We zullen dan samen kijken wat de mogelijkheden zijn.

Wij adviseren om de staanders op beton poeren te plaatsen. Deze zijn met hoogteverstellers nog in hoogte aan te passen. De rabat wanden maak je doormiddel van regelwerk tussen de staanders. Deze wanden hoeven dus niet op de grond te rusten. Om nog extra versteviging te creëren kun je onder de beton poeren en oude stoeptegen leggen.

In feite zijn beide een houten bouwpakket. Het verschil is dat een all-in aanbieding een volledige overkapping is zoals die op de foto wordt weergegeven en omschreven in de beschrijving. Hierbij zitten dus vaak ook de poeren, dakbedekking, schroeven, zwart rabat, deuren, ramen, dakgoten en noem maar op. Lees bij een all-in aanbieding goed de beschrijving door om er achter te komen wat u allemaal krijgt voor de prijs.

Wij leveren het bouwpakket met hout in volle lengtes van 3, 4 en 5 meter. De liggers zagen wij voor de klant op maat. Hierin maken wij liplas verbindingen. Dit zorgt ervoor dat de liggers in elkaar vallen. Dit is voor extra stevigheid en ziet er super netjes en strak uit.

Bij Outdoor Gigant zijn er verschillende manier om de wanden te bedekken. Zo kunt u kiezen voor de standaard variant van zweeds rabat. Dit zijn douglas planken met een inkeping zodat ze mooi over elkaar heen vallen. Dit zorgt ervoor dat je geen kieren ziet en geeft een mooie uitstraling. Voor de binnenwand kunt ook dezelfde zweedse rabat planken gebruiken maar ook verticale en horizontale wandbekleding. Dit zijn mooie veer in groef planken. Dit zorgt ervoor dat de planken mooi aansluiten en een strak aanzicht geven.

Dit ligt geheel aan de situatie. Indien u een overkapping met een schuurtje heeft, kan het daar in de winter best koud zijn. U kunt ervoor kiezen om de wanden van het schuurtje te isoleren. Deze isolatie kunnen wij u aanbieden. Heeft u het echter over een zitgedeelte met een glazen wand, dan is het wel wat anders. U kunt ervoor kiezen om de wanden te isoleren, maar u kunt ook voor een heater kiezen.

Wij hebben een aantal verschillende soorten deuren en ramen. Denk hierbij aan dubbele deuren, enkele deuren, deuren met zwart beslag of deuren met glas. Ook voor de ramen zijn er veel verschillende mogelijkheden in afmetingen en uitstralingen. Zo heb je kantelbare ramen en vaste ramen. Heeft u zelf iets leuks gezien op het internet? Stuur ons een foto en we kijken of wij het ook kunnen aanbieden.

Vaak is dit gewoon mogelijk. We kijken samen met u naar uw situatie en bespreken wat u in gedachten heeft. Daarna kijken we samen welke overkappingen het beste bij uw wensen passen.

STAAT UW VRAAG ER NIET TUSSEN?

Heeft u een vraag die niet tussen de veelgestelde vragen staat, dan kunt u ook telefonisch contact opnemen met onze medewerkers.

Telefoon: 0548-209022

Email: info@outdoorgigant.nl